Seite wählen

2019 elején több mint 62 ezer utazó döntött úgy, hogy Magyarország fővárosának ítéli a fődíjat a Legjobb Európai Desztináció címért folyó nemzetközi versenyben. Adódik a kérdés: miért éppen Budapest…? — Nos, a fordulatos történelemmel párosuló bőkezű természeti adottságok, az egyedülálló városkép, a kifinomult művészeti-kulturális élet és a hihetetlenül változatos gasztronómia ezúttal látványosan sikeres kombinációnak bizonyult: Budapest olyan úticélokat utasított maga mögé, mint Párizs, Athén, London, Málaga, Firenze vagy Genf.

A varázslat azóta is tart: hétről hétre százezrek veszik fel a bakancslistájukra a Duna két partján, világörökségi környezetben található várost, és győződnek meg arról, hogy Budapest micsoda briliáns úticél! Kevés nagyszerűbb hely van a világon, ahol akár a macskaköves utcákon sétálgatva, akár nosztalgiavillamoson vagy egyéb járműcsodán ülve, ugyanolyan remekül átélhetjük a város történelmi atmoszféráját. A „Budapest-élmény” egyszerre jelenti az intimitást és a lüktetést: a város fölé emelkedő Várnegyed méltóságteljes szépségét és polgári miliőjét, az impozáns történelmi fürdőkben megtapasztalható gyógyító energiákat, de az élénk múzeumi életet, a zsibongó bevásárlóutcákat, a folyamatosan megújuló Zsidónegyedet és a Michelin-csillagos éttermek kifinomultságát is egyszerre.

Budapest eseménynaptára egész évben tele van elképesztően jó fesztiválokkal. A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Budapesti Tavaszi Vásár indítja a szezont áprilisban. A Budapesti Nyári Fesztivál Közép-Európa legnagyobb összművészeti zenei fesztiválja. Ősszel a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál gyűjti egybe a népzene és a jazz, a tánc és a vizuális művészetek rajongóit. A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár pedig elbűvölő zenei, gasztronómiai és kézműves repertoárjáról vált világhíressé. Budapest emellett a vallások és a kultúrák békés találkozópontja is, ahol jól megfér egymás mellett Kelet és Nyugat szellemi öröksége. Budapestre azért érdemes eljönni, mert otthonos, emberléptékű és biztonságos metropolis, ahol rengeteg újdonságra, meglepetésre lel a kíváncsi utazó.

Látogassa meg a szerethető és élményekkel teli Budapest standját a Düsseldorfi Magyar Napokon!