Seite wählen

Fekete Zsóka

Kislány kora óta rajong az állatokért. A mangalicafarm, amely az ő nevét viseli, egy családi vállalkozás, amelyben a család minden tagja szerves része a vállalkozásnak és mindenki hozzá teszi a saját tudását. Édesapja a biotakarmányt biztosítja, édesanyja a pályázatok írásánál segít, nagyapja pedig a mangalica telep megszervezésében vett aktívan részt. A farm mára már több mint 40 anyakocát számlál és körülbelül 350 sertésből áll, amelyek sok törődést és jó takarmányt kapnak a farmon. Ezen kívül a családi vállalkozásnak továbbra is része a zöldségtermesztés, így például a saját termékeikbe a saját paprikát és fokhagymát használnak. A Düsseldorfi Magyar Napokon e kiváló termékeket is megvásárolhatják a kedves látogatók! Fekete Zsóka a 2018-as Düsseldorfi Magyar Napokon közönségdíjat kapott!

Ságvári Endre

A Ságvári család 2009 óta foglalkozik Mangalica tenyésztéssel, mára már közel 400 állattal büszkélkedhetnek. Az állatokat csak gabonával és természetes táplálékkal etetik, és ridegtartásban tartják. Termékeiket magunk készítik (tartósítószer nélkül), illetve töltik, füstölik, tárolják. Egyedül a vágást kell vágóhídon csináltatniuk a jogszabályok értelmében. Ságvári Endre tagja a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének, mely biztosítja az állatok fajtatisztaságát, és a termékek minőségét! A Budapesti Mangalica Fesztiválokon termékeivel előkelő helyezéseket ér el. Saját ötletből származó házi szendvicsük a „Pempit”-re a legbüszkébbek, mely Letenye lakóinak egyik kedvenc étele!

Kövértanya

A kabai Kövér család 2005 óta foglalkozik mangalica tenyésztéssel és értékesítéssel. Kövér Zoli bácsi 2005-ben döntött úgy, hogy termelői tevékenységbe fog. Ekkor megvásárolt egy tanyát a hozzá tartozó 21 ha legelővel, szántóval és megvette az első 20 szőke mangalica kocasüldőt. Mára az állomány közel hatvan kocából és szaporulatából áll. Kiváló minőségű és ízletes termékeikkel rendszeres és sikeres résztvevői a hazai mangalica-; és nemzetközi gasztro-fesztiváloknak. A Kövér tanya ízletes termékeit idén is meg lehet venni a Düsseldorfi Magyar Napokon.

Istvándy és társai

Az Istvándy és Társai egy különleges vállalkozás, melynek fő profilja a szőlőtermesztés és borászkodás. Magyaródi Tibor az egyetem elvégzése után ebben a családi vállalkozásban kezdett el dolgozni és az őshonos állatokkal foglalkozni. A farmon 60 db koca (36 szőke és 24 vörös), melyek éves szinten körülbelül 600 süldőt jelent. Az állatok takarmányozása kukoricából, árpából és tritikáléból készült darából, valamint a tavasztól-őszig a rengeteg zölden etetett lucernából tevődik össze, melyeket döntő hányadát a saját földjeiken termelik. A hús feldolgozása Zircen egy külső cég segítségével történik a termékeket megrendelő szája íze szerint ízesítve. Füstölt termékekből a vállalkozásnak különösen széles választéka van: a klasszikus szalonna és tarja mellett a cég teljes combokat is kínál eladásra.

Laczkó Róbert

Lackó Róbert (Ő jön?) magánvállalkozó vagyok. Zebegényben, a saját 60 hektáros birtokomon foglalkozom szőke mangalica sertések tartásával. Jelenleg 60 ellenőrzött tenyészkoca és három tenyészkan szaporítása és utódainak hízlalása folyik 15 hektáros legelőterületen. A sertések intenzív takarmányt nem kapnak. A fajta igénye szerint csupán szemes terménnyel: búza, kukorica, tritikálé, árpa és szálas takarmánnyal: lucerna, réti széna etetem őket A tenyészállomány és a hízósertések egész évben a szabadban.

Engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljak a saját magam által előállított termékek közül néhányat:
– Füstölt áru: sonka, szalonna, csülök, kolbász, hurka
– Igény szerint sertészsír
– Hasított félsertés
– Külön kérés esetén más hústermékek is.